Tavaly botrányos körülmények között indulhatott csak a nemi átalakításon átesett nő, a Miss Universe válogatáson, idén az egyik legrangosabb magazin címlapjára kerülhetett.

Tavaly a Torontóban megrendezett Miss Universe versenyen indult el a lány, aki biztos volt abban, hogy a pályázati feltételeknek megfelel: kanadai állapolgár, 18 és 27 év közötti az életkora, útlevelében feltüntették, hogy nő.

Forrás: ELLE Canada

Ennek ellenére a verseny zsűrije azonnal kizárta a versenyzők közül a gyönyörű teremtést, amint tudomásukra jutott, hogy előzetesen (19 éves korában) nemi átalakító műtéten vett részt. Jenna nem hagyta annyiban a dolgot, sőt egy egész mozgalom indult mellette, melynek nyomán a zsűri meghátrált és színpadra léphetett a férfiből nővé alakított Jenna is.

2013-ban Talackova azonban ismét hír lett: vezető divatanyagot készített vele az Elle kanadai kiadása. "Egyszerűen el sem hiszem, hogy nekik dolgozhattam. Az egész olyan volt, mint egy valóra vált álom."" - lelkendezett a transznemű modell, aki a Twitteren tett közzé néhány gyönyörű fotót, amelyeken mindenki megcsodálhatja a szépségét.