A köztévé engedély nélkül használta fel az énekesnő arcát az új csatorna reklámjához.

Jogi úton kíván elégtételt kapni Koncz Zsuzsa, amiért a köztévé decemberben indult m3-as csatornája az ő tudta és beleegyezése nélkül használta fel arcmását a reklámkampányához. Az énekesnő ügyvédjén keresztül felszólítást küldött az illetékeseknek a jogsértés megszüntetésére, ám eddig semmilyen választ nem kapott – írja a Blikk.  

Forrás: MTI/Beliczay László

„Elfogadhatatlannak tartom, hogy a megkérdezésem és értesítésem nélkül használják fel az arcmásomat egy induló tévécsatorna népszerűsítéséhez. Ezt akkor sem tehetnék meg, ha én egy ismeretlen civil lennék. Annak idején, amikor az első plakátok megjelentek, felvetettem ezt a személyiségi jogi problémát az ügyvédemnek, aki egyetértett velem. Ügyvédi felszólítást küldtünk a jogsértés megszűntésére, de eddig semmilyen választ nem kaptunk. Ha továbbra sem reagálnak, feltehetően jogi útra tereljük ezt az elintézetlen ügyet" – fakadt ki Koncz Zsuzsa, akinek a kényes ügy a közelgő, márciusi nagykoncertjébe is belezavar. „Íratlan szabály a reklámszakmában, hogy egy adott személy egyszerre csak egy dologgal szerepeljen egy kampányban, az arcát egyszerre egyetlen adott eseményhez adja" – magyarázta, majd így folytatta: „Az emberek általában futólag néznek meg egy reklámplakátot, ha már látták korábban az arcomat a retro csatorna kapcsán, a koncert plakátját már nem figyelik meg alaposabban."

Az MTVA sajtófőnöke, Lencsó Rita így reagált: „Sajnáljuk a történteket, és bár az ügyvédi levelet még nem kaptuk meg, reméljük, mihamarabb megállapodásra jutunk a művésznővel."