Az Idén újra szól a dal szlogennel kezdődött az Eurovíziós Dalverseny magyarországi válogatója. Az új helyett azonban a retrón volt a hangsúly. A produkciók hallgatása során volt Zorán, Michael Jackson, George Michael és Rapülők utánérzésünk is.

A zsűritől legtöbb szavazatot bezsebelő Király Viktor Running Out Of Time című dala az első elődöntő győztese. A színpadi látvány színes és profi volt, nem kevésbé Viktor előadása, aki egy az egyben George Michaelre emlékeztetett. Az oldalán lógó gitár, a koreográfia... Mintha magát a világsztárt láttuk volna a színpadon. Szexi volt és meggyőző. Csiszár Jenő szerint Viktor a modern retrót vérprofi módon hozza. Kovács Kati dicsérte a fiú profizmusát. Szerintünk is egyszerűen király volt a produkció!

 

Az egykori utcazenész és megasztáros Szabó Leslie Hogy segíthetnék című dalával és hangszínével Zoránra hajazott. Azonban hiába a tökéletes hang és előadás, az énekesnek még mindig nem sikerült kilépnie a középszerű előadók táborából. Rúzsa Magdi  a könnyeivel küzdött. Philip sallangmentes dalt hallott, amelynek "végre volt mélysége".

 

A Group 'N' Swing a Retikül című dallal szerette volna a swing életérzést közvetíteni. A nótát hallva Rapülők utánérzésünk volt, de hiába vokálozott négy férfi az énekesnő mögött, így sem tudták a Gesztitől megszokott minőséget hozni. A zsűri agyondicsérte a középgyenge dalt. Csiszár a produkció után a műsort és dalt dicsérő ömlengésbe kezdett. Rúzsa Magdi pedig állítólag már volt az együttes koncertjén.

 

Lil C, az X-Faktor egykori Michael Jacksona, Break up című nótájával próbált meggyőzni minket. Megállapítható, hogy akárcsak anno a tehetségkutató műsorban, most is a tánc megy jobban Lilnek. Csiszár egy ízig-vérig popszámot hallott és átütőbb produkciót várt volna a fiútól. Talán egy dalversenyben inkább a nótára kellett volna helyezni a hangsúlyt, és nem szétmozogni a produkciót.

 

Hien The Way I Do című dala lendületes és kellemes kis rádiós nóta, ami még az Eurovízión is megállná a helyét, bár a mezőnyből nem biztos, hogy kitűnne. Az énekesnő még mindig szexi, a dalt pedig jól tolta. Üdítő volt a lendület, amit Hien sugárzott. Kovács Katinak még valami hiányzott. Csiszárnak tetszett a nóta még úgy is, hogy volt egy kis Daft Punk Get Lucky utánérzete. Hien legalább egy mai slágerrel erősítette a produkcióját.

 

Továbbjutók a zsűri szavazata alapján: Király Viktor, Mirage, Szabó Leslie. A fiúkkal egyetértünk, Mirage produkciója azonban minket nem győzött meg.
Továbbjutók a közönség szavazata alapján: Oláh Ibolya, Group 'N' Swing, Depresszió. Ibolya hangját imádtuk, a Swing nekünk gyengén muzsikált, a Depressziónak pedig gratulálunk!