Egy osztrák nő Sarka Kata fotóival szerepel a legnagyobb közösségi oldalon Petra Führing néven. Hajdú Péter teljesen kiakadt és levelet írt a nőnek.

Forrás: Life.humiddle

 

Katának egy ismerőse hívta fel a figyelmét arra, hogy létezik egy nő, aki Kata fotóit úgy veszi át és posztolja ki, mintha a sajátja lenne.

Elképesztő! Egy bizonyos Petra Führing nevű osztrák nő a Facebookon Kata életét próbálja élni. Ellopja és posztolja a feleségem és a gyermekeim fotóit és úgy állítja be, mintha ő lenne Kata. Ennyire beteg vagy ennyire ostoba?!" – tette fel a költői kérdést Hajdú Péter, aki levelet írt a nőnek.
"Érdekes, hogy az összes képet január 18-án és 19-én posztolta, tagja egy magyar FB-csoportnak és több magyar 'követője' is van. Szóval nem kizárt, hogy az illető magyar, csak osztráknak adja ki magát. A válaszából remélhetőleg ez is kiderül."

Forrás: Facebook

"Megnéztem az oldalt, sokkoló volt! Előfordult már olyan, hogy egy-egy fotómat felhasználták, de amikor szóltunk, mindig levették. A gyerekeim fényképével még sohasem élt vissza senki. Mi Petivel már nem tudunk belépni az oldalára, valószínűleg letiltott minket, ugyanakkor Peti levelére még nem válaszolt. A követőink közül valaki most világosított fel, hogy vele is fordult már elő ilyen, feljelentést tett és felfüggesztettet kapott az elkövető, tehát ezt eléggé komolyan veszik. Most várjuk, hogyan lép, csak utána döntjük el, hogy a rendőrséghez fordulunk-e" - osztotta meg velünk gondolatait a Nagy Duettre készülő, magát agyonhajtó Sarka Kata.