Ilyen formaruhában utaznak a magyarok Szocsiba

Forrás: MOB -
formaruha sportoló szocsi olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szürke, ötlettelen és egyáltalán nem trendi ruhát kaptak a magyar versenyzők a téli olimpiára. Nem először. 

A versenyzők ruházatán keresztül a legnagyobb divatházak is képviseltetik magukat a téli olimpián, de a magyar formaruha kissé elüt a többitől, íme:

Forrás: MOB

A szeretlekmagyarorszag.hu fotóösszeállításból látható, hogy általában a nemzetek nagy hangsúlyt helyeznek olimpikonjaik trendi megjelenésére. A franciák például a Lacoste-tal, az amerikaiak Ralph
Laurennel, a britek és a németek az Adidasszal, az oroszok a Boscóval, az olaszok Armanival terveztették meg sportolóik – a nemzeti színeket is hangsúlyozó – sportos, modern, elegáns ruházatait.

"A korábbi formaruháknál felvetődtek olyan problémák, hogy az olimpiák után nem nagyon hordták azokat a sportolók. Ezért olyan darabokat akartunk készíteni, amelyeket a hétköznapi éltben is szívesen viselnek majd. Letisztultabb színvilágot választottunk, amely a csapatot alkotó valamennyi korosztályhoz passzol"árulta el a Blikknek a női kollekciót tervező Bacskai Ildikó. "A hölgyek számára szürke télikabátot és kosztümöt álmodtunk meg, és mellé természetesen felsőt, harisnyát és bokacsizmát is kapnak. Kovács Emil közreműködésével terveztük a férfiak kollekcióját, ők sötétkék színben pompáznak majd. Bízunk benne, hogy megjelenésükkel és teljesítményüknek köszönhetően is sikeresek lesznek Szocsiban" - tette hozzá.

Az olimpiai formaruha egyébként már 2012-ben is kiverte a biztosítékot, Herczeg Zoltán divattervező pedig így vélekedett róla. Vajon most is számíthatunk hasonló szakértői kritikára?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.