Szürke, ötlettelen és egyáltalán nem trendi ruhát kaptak a magyar versenyzők a téli olimpiára. Nem először. 

A versenyzők ruházatán keresztül a legnagyobb divatházak is képviseltetik magukat a téli olimpián, de a magyar formaruha kissé elüt a többitől, íme: 

Forrás: MOB

A szeretlekmagyarorszag.hu fotóösszeállításból látható, hogy általában a nemzetek nagy hangsúlyt helyeznek olimpikonjaik trendi megjelenésére. A franciák például a Lacoste-tal, az amerikaiak Ralph 
Laurennel, a britek és a németek az Adidasszal, az oroszok a Boscóval, az olaszok Armanival terveztették meg sportolóik – a nemzeti színeket is hangsúlyozó – sportos, modern, elegáns ruházatait.

"A korábbi formaruháknál felvetődtek olyan problémák, hogy az olimpiák után nem nagyon hordták azokat a sportolók. Ezért olyan darabokat akartunk készíteni, amelyeket a hétköznapi éltben is szívesen viselnek majd. Letisztultabb színvilágot választottunk, amely a csapatot alkotó valamennyi korosztályhoz passzol"árulta el a  Blikknek a női kollekciót tervező Bacskai Ildikó. "A hölgyek számára szürke télikabátot és kosztümöt álmodtunk meg, és mellé természetesen felsőt, harisnyát és bokacsizmát is kapnak. Kovács Emil közreműködésével terveztük a férfiak kollekcióját, ők sötétkék színben pompáznak majd. Bízunk benne, hogy megjelenésükkel és teljesítményüknek köszönhetően is sikeresek lesznek Szocsiban" - tette hozzá. 

Az olimpiai formaruha egyébként már 2012-ben is kiverte a biztosítékot, Herczeg Zoltán divattervező pedig így vélekedett róla. Vajon most is számíthatunk hasonló szakértői kritikára?