A magyar Facebook legnagyobb kamuhírei

Forrás: Thinkstock -
facebook kamu rémhír hoax álhír
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közösségi oldallal kapcsolatban fennállása óta rengeteg álhír jelent meg - Magyarországon is -, felhasználók sokaságát átverve ezzel.

Az idén 10. születésnapját ünneplő Facebookon nemcsak ismerőseinket, barátainkat követjük nyomon, hanem a híreket is innen halásszuk le. Nem mindig kapunk azonban valós információkat. Íme, 3 hoax, aminek rengeteg ember dőlt be:

Forrás: Thinkstock

Fizetős lesz a Facebook?

Jó sokan vették be azt a 2010-es fals hírt, miszerint a Facebook fizetőssé akarja tenni a szolgáltatásait 2010 augusztusától Magyarországon – írj a socialdaily.com. Voltak, akik tömegesen csatlakoztak a "NEM, NEM FOGOK HAVI 1190 FT-OT FIZETNI A FACEBOOKÉRT 2010 AUGUSZTUS 27-TŐL" nevű kezdeményezéshez.

Lekapcsolják Magyarországot a Facebookról?

Ez már egy frissebb, 2013-as tartalom, amelynek láttán sokan kezdtek kétségbeesni: „mi lesz velünk Facebook nélkül?!" A Hírszabadság nevű álhírportál cikke okozta a galibát, amikor azt írta: „a szerverek túlterheltsége miatt decembertől lekapcsolják Magyarországot a Facebookról." Több hírportál is készpénznek vette a hoaxot. Senkinek nem szúrt szemet az oldalsávban a következő kiírás: "A Hírszabadság weboldal fiktív híreket kreál az olvasók számára szórakoztatás céljából, így az itt olvasható történetek csak az agy szüleményei, nincsen valóságalapjuk."

Megszűnik a Facebook mobilverziója, helyette megjelenik a FaceTelefon

Szintén a Hírszabadságon jelent meg a rémhír, miszerint 2014-től nem használhatjuk a közösségi portált mobilos böngészőből illetve mobilalkalmazásról, helyette viszont jön egy kifejezetten Facebookra épülő készülék, a FaceTelefon. A cikkben még egy John Doe nevű állítólagos programozót is megszólaltattak. Először senkinek nem volt gyanús, hogy ez a név az angol nyelvben pont olyan, mint a magyar Példa Péter vagy a Minta János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.