Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesisí-eredményét elérve a hetedik helyen végzett lesiklásban a téli olimpia szerdai versenynapján. Berecz Anna 35. lett – tudósít az Origo.hu. Gratulálunk!

A csíkszeredai Miklós Edit - aki hétfőn 16. lett szuperkombinációban - huszonötödikként vághatott neki a távnak, a szokatlan meleg idő az elsők között indulóknak kedvezett. A három éve magyar színekben versenyző, erdélyi születésű síző ennek ellenére kiválóan siklott a pályán, és 1:42.28 másodperces eredménnyel zárt. Ezzel néhány percig az olimpiai pontszerző hatodik helyen állt - az őt követő norvég Lotte Smiseth Sejersted azonban megelőzte. 

Edit a Facebook oldalán is büszkén posztolta eredményétForrás: Facebook/Miklós Edit

Olimpián alpesi síben először alakult ki holtverseny az élen: a két aranyérem a szlovén Tina Maze és a svájci Dominique Gisin nyakába került. A szlovén és a svájci versenyző 71 századmásodperccel volt gyorsabb Miklós Editnél, aki megelőzte többek között a hétfői kombináció dobogósait, a német Maria Höfl-Riesch-t, az osztrák Nicole Hospot és az amerikai Julia Mancusót, valamint a szám 2011-es világbajnokát, a szintén osztrák Elisabeth Görglt.