Kiakadtak az osztrákok Miklós Edittől

Forrás: AFP/Alexander Klein -
osztrák téli olimpia Erdély Miklós Edit alpesisí-verseny Ausztria Magyarország síelő Szocsi Csíkszereda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy osztrák lap fájó kudarcnak minősítette, hogy Miklós Edit mind a négy osztrák versenyzőt maga mögé utasította az alpesi sízők lesikló versenyén a téli olimpián.

Ahogy a Life.hu is megírta, Miklós Edit minden idők legjobb magyar alpesisí-eredményét elérve a hetedik helyen végzett lesiklásban a téli olimpia szerdai versenynapján. A Krone.at azt feszegeti, Magyarországon hol van olyan hegy, ahol meg lehet tanulni síelni – tudósít az Origo.hu.

Forrás: AFP/Alexander Klein

"Editkét" paprikaországból érkező résztvevőnek titulálják, aki úgy ünnepelt a célban, mintha érmet nyert volna. "A hetedik helyével a szomszédos alpesi nemzet mind a négy indulóját lepipálta. Ez fáj. Nagyon fáj." A lap azt írja, az osztrákok eredményei eleve fájdalmasak, ezt fokozza, hogy egy síkföldi országból jövő ellenfél oktatta ki őket.

Az osztrák cikkíró arról lemaradt, hogy Miklós Edit erdélyi születésű, és Csíkszereda környékén bőven volt hol megtanulnia síelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.