halál szívroham Paco de Lucia flamenco gitáros virtuóz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A híres spanyol flamencogitáros szívinfarktust kapott. 67 éves volt.

Paco de Lucía halálhírét szülővárosa, Algeciras önkormányzata közölte az El País napilappal. Egy közeli barátja, Victoriano Mera szerint a zenész a mexikói Cancún strandján játszott kedden gyermekeivel, amikor hirtelen rosszul lett. Kórházba indultak vele, de a művész meghalt, mielőtt megérkeztek volna. Úgy vélik, infarktusa volt – tudósít a távirati iroda.

Forrás: AFP/Jose Luis Roca

Paco de Lucía a Cadiz tartománybeli Algecírasban született 1947. december 21-én. Rendkívül tehetséges, virtuóz gitárjátékos, a spanyol gitár mestere volt, aki nemcsak a flamencóban remekelt, de játszott dzsesszt, klasszikus zenét és világzenét is, és sokak szerint ezeken a területeken is otthonosan mozgott. 2004-ben elnyerte a rangos Premio Príncipe de Asturias de las Artes-t, az Astúria Hercege Művészeti-díjat. 2006. augusztus 4-én koncertet adott a Veszprémi Ünnepi Játékokon – számol be a hvg.hu.
Nyugodjon békében! Ezzel a világhírű számmal emlékezünk rá, amelyben Bryan Adams énekel, Paco de Lucía pedig gitározik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.