A hordozható, újrahasznosított anyagból készült fekhely terve egy magyar lány fejéből pattant ki. Zseniális!

Egyedi mobilhajlékot tervezett egy tehetséges és szociálisan érzékeny fiatal magyar lány. Laczkó Juli, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájának hallgatója hozta létre a terMINI fantázianevű mobilhajlékot, amely egyelőre még csak egy prototípus – írja az urbanplayer.hu.  

Íme, a terMINIForrás: Facebook/terMINI

A terMINI újrahasznosított anyagokból készült, felvéve olyan, mint egy hátizsák, de kiterítve több részből áll, cipzárok és tépőzárak tartják össze, két ember, sőt akár egy kutya is elfér benne. A lényeg, hogy bent tartja a hőt, vízálló és kemény felületen is kényelmes. Szerintünk fantasztikus, nagyon gratulálunk a tervezőnek!

A designer azt mondja, dühíti, hogy a hatalom olyanokat vegzál, akiknek nincs esélyük a védekezésre. Úgy érzi, akinek van fedél a feje fölött, van mit ennie, vannak barátai, annak kezet kell nyújtania másoknak. Ő a tervezéshez ért, így ebben tud segíteni. "Részemről ez még nem kéznyújtás, csak a kéz lerajzolása" – hangsúlyozza. Hozzáteszi, hogy a későbbiekben nem csak hajléktalanokat, hanem a szociális szakmát és önkormányzatokat is szeretne bevonni a munkába. Drukkolunk neki nagyon!

Még egy kutyus is elfér benneForrás: Facebook/terMINI

Érdekes és kicsit elkeserítő, hogy milyen negatív véleményeket olvashatunk a terv kapcsán. Íme, néhány közülük:

„Sajnos jó nagyot lehet belerúgni, ahogy polgártársaimat ismerem."

„Szerintem jó lenne...Csak kíváncsi vagyok, hányszor hívnák rájuk a TEK-et, hogy elhagyott csomag."

„Az ötlet jó, de a benne alvó egyén tényleg veszélyeknek van kitéve...még csak védekezni sem tudna, mert nem tudja, hogy melyik irányból jön a támadás. Sajnálom es szégyellem, de nekem ilyen elképzeléseim simán vannak a saját polgártársaimról..."

„Én ezen még dolgoznék egy kicsit, hogy nehogy hullazsák legyen belőle. Levegőáramlás (nem negyven percig) és párakicsapódás. Ezeket a legnehezebb megoldani egy ekkora térben, ahol alszik valaki. Például a fémperemű lyukak kintről befagyhatnak a kifújt levegő páratartamától. Vagy a párától elnedvesedik a belső fele a táskának és baromira nem fog szigetelni."