Egy denveri állatkórházban panaszkodtak arra az ott dolgozók, hogy amióta az államban legalizálták a füvet, egyre több betépett kutyát hoznak be a gazdik.

A nap 24 órájában üzemelő VCA Alameda kórházban dolgozó orvos, Kevin Fitzgerald számolt be a lapoknak arról, hogy egyre több olyan esettel találkozik, amikor az állat italába vagy ételébe marihuána kerül - írja a CBS Denver nyomán a 444. 

Fitzgerald nemrég vett részt egy egyéves kutatásban, ahol a kutyák és a fű viszonyát vizsgálták. A túladagolásnak többféle tünetét találták, figyelemzavartól kezdve, rohamokon át, egészen az átmeneti kómáig. Ráadásul a kutyák szervezetéből meglehetősen lassan ürül ki a fű, ezért a mellékhatások akár napokig is eltarthatnak.

Vannak viszont olyan állatorvosok is, akik szerint ideje lenne fontolóra venni, hogy kutyáknak is lehessen receptre felírni füvet. Doug Kramer például saját öreg kutyájának fájdalmait enyhítette így, és szerinte át kellene gondolni az orvosi alkalmazás lehetőségét. Ez azért is lenne fontos szerinte, mert sok gazda már enélkül is füvet etet kedvencével, amikor látja, hogy annak fájdalmai vannak, de nem ismerik a helyes dózist, és sokszor túlzásokba esnek.