pilóta elnevezés versenypálya Forma-1 Michael Schumacher Bahrein kanyar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétszeres Forma 1-es világbajnokról kapta nevét a bahreini versenypálya első kanyarja – írja a hvg.hu. 

A bahreini versenypálya vezetősége kedves gesztussal fejezte ki tiszteletét és támogatását Michael Schumacher előtt: az egykori autóversenyzőről nevezték el a pálya első kanyarját. Zayed al-Zayani vezérigazgató a döntés előtt egyeztetett a pilóta családjával és menedzserével, akik megköszönték az ötletet.

Forrás: AFP/Boris Horvat

„Úgy vesszük, mint egy elismerést, amit a motorsport iránti szenvedélyért kapott. Biztos vagyok benne, hogy Michaelnek is tetszeni fog és büszke lesz arra, hogy róla nevezték el az első kanyart" – nyilatkozta Sabine Kehm.

A német legenda decemberi síbalesete után több mint hatvan napja mesterséges kómában fekszik. Fokozatosan ébresztik fel, bár egyelőre nem reagál túl jól. Legutóbb Schumi korábbi orvosa adott hangot véleményének. A szakember azt mondta, egyre aggasztóbb a sportoló állapota, 20 százalék esélye lehet arra, hogy felébred.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.