Lassan egy éve, hogy Erőss Zsolt felesége, Hilda egyedül maradt két közös gyermekükkel. Az asszony most arról vallott, a történtek ellenére sem tiltaná el gyermekeit a hegymászástól.

Májusban lesz egy éve, hogy Erőss Zsolt életét vesztette a Kancsendzönga-expedíción. Felesége, Sterczer Hilda akkor nagyon bátran tartotta magát és elfogadta, hogy férje nem jön haza többé. „A mai napig megélem Zsolt elvesztését és vannak még hullámvölgyek. Az embernek keménynek kell lennie, ahogy Zsolt is kemény volt. Nem véletlenül választott engem párjának, mindketten jól viseltük a megpróbáltatásokat" – nyilatkozta Hilda, aki emléktúrát szervez abból az alkalomból, hogy március 7-én lenne 46 éves Erőss Zsolt. Az RTL Klub reggeli adásában elmondta, nem fogja fiát és lányát eltiltani a hegymászástól.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

 "A hegymászás egy értékrend. Egyelőre együtt megyünk túrázni. Ha nagyobb korukban jönnek velem sziklát mászni és azt látom, hogy ügyesek, akkor nem fogom akadályozni az álmaik megvalósításában. Inkább elengedem a Himalájára, mint a diszkóba a gyereket, mert ott legalább tudom, mi történik vele" – magyarázta Tilda.