Megvan az eltűnt utasszállító mentőcsónakja?

Boeing 777 Malajzia kutatás mentőcsónak eltűnés lezuhant gép
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy narancssárga tárgyat talált a vietnami tengeri rendőrség egyik pilótája a Dél-kínai-tengeren, amely felett eltűnt a Malaysia Airlines Boeing 777-es utasszállító gépe.

Arra gyanakodtak, hogy az észlelt tárgy a repülőgép mentőcsónakja. A rendőrségi gép pilótája a Tho Chu szigettől 177 kilométerre, délnyugatra észlelte a tárgyat. Vietnami kutatógépek repültek a helyszínre – tudósít az MTI. Kiderült időközben, hogy csak egy mohával borított szeméthalomról van szó.

Forrás: AFP/Hoang Dinh Nam

A malajziai légitársaság gépe, amely Kuala Lumpurból Pekingbe tartott, szombat hajnalban a vietnami Tho Chu-sziget közelében zuhant le. Fedélzetén 227 utas és 12 fős személyzet volt.

Közben nyugtalanító kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogyan juthatott fel két utas lopott útlevelekkel a szerencsétlenül járt gépre. Több mint két nappal a malajziai légitársaság MH 370-es járatának eltűnése után továbbra is rejtély, mi történhetett a Boeing 777-essel az eltűnése előtti percekben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.