Nádas Tamás sporttársa, Tóth László szerint, madarak okozhatták a a tragédiát. A sportoló szemtanúja volt a világbajnok pilóta balesetének.

A Blikk szerint, hivatkozva a  JETfly.hu információira, Tóth László volt az, aki utoljára beszélt Nádas Tamással. A világbajnok azzal az ezer lóerős Nissan GTR-rel versenyzett a balesete előtt, amelynek anyósülésén Tóth László ült.

"Így emlékszik a sportoló a baleset előzményeire, és a becspódásra: "A harmadik hosszban az volt a feladat, hogy az autó menjen elöl, és Tamás próbálja utolérni. A kocsival már a 800 méteres fékvonalnál voltunk, mire ő elérte a betonút elejét. Tamás 275 kilométer/órás sebességgel haladt át az időmérő kapun, teljesen stabilan, kontrolláltan. Én az autóból oldalt, hátra-felfelé néztem. Vártam, hogy Tamás mellénk érjen. Ekkor történt a tragédia. Csak annyit láttunk, hogy a gép háton csúszva száguld a kocsi mellett a betonon, majd kitör balra, és elcsúszik a hirtelen fékező autó előtt."- írta a Blikk.

Bár szakmai körökben felmerült, hogy a versenyautó turbulenciájának is szerepe lehet a szerencsétlenségben, Tóth László szerint madarak okozhatták a balesetet: "Az én véleményem szerint madárral ütközött Tamás, és emiatt hirtelen elvesztette az uralmat a nagy sebességgel repülő gép felett. A helyi hatóságok is vizsgálják ezt a körülményt."

Ahogy lapunk, a Life.hu is megírta, Nádas Tamás péntek délután szenvedett halálos kimenetelű balesetet Katarban.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság vizsgálata jelenleg is tart.