Március 20-án ünnepli a boldogság világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete. Ti hogyan varázsoljátok boldoggá ezt a napot? 

Hahó, emberek! A boldogság világnapja van ma. A világszervezet két éve hívta életre a kezdeményezést. "A boldogság alapvető emberi cél, és ha a politika javítja a boldogság feltételeit, az egy egész társadalmat előbbre visz" – mondta John Ashe, az ENSZ Közgyűlésének elnöke. 

IllusztrációForrás: Thinkstock

A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország 2008-ban a világon elsőként vezette be és rögzítette alkotmányában a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére – írja az MTI.

A kilenc pontból álló index segítségével megbecsülhető, hogyan érzik magukat az emberek gazdasági, társadalmi és érzelmi szempontból. A kezdeményezés alapgondolata szerint az ember koldusszegényen is élhet boldogan. Ennek megfelelően a világnap üzenete elsősorban az, hogy nem csak a növekedési számok és a gazdasági értékek a legfőbb mutatók, az emberek elégedettségét más feltételek is befolyásolják.