Hetven országból csaknem 4000 versenyző vesz részt a kedden kezdődő 6. veterán fedettpályás atlétikai világbajnokságon a Syma Csarnokban - adta hírül az MTI. Nagyon cuki versenyzőkre bukkantunk.

A különleges sportesemény legidősebb indulója a férfiaknál a 98 éves Giuseppe Ottaviani lesz, aki kilenc számra nevezett!

70 éves férfiak 60 méteres síkfutásaForrás: MTI/Illyés Tibor

A nőknél a 95 éves kanadai Olga Kotelko rangidősként 11 számban szeretne rajthoz állni. A magyar csapatot 320 atléta alkotja, a legnépesebb a német küldöttség 516 versenyzővel, de érkeznek résztvevők Srí Lankáról és a Virgin-szigetekről is.

75 éves nők 60 méteres síkfutásaForrás: MTI/Illyés Tibor

Rendkívül népszerűek a sprintszámok: 200 méteren 761, 60 méteren 651, míg 400 méteren 510 idős atléta nevezett. Szabadtéri számokat is rendeznek a Puskás Ferenc Stadion déli edzőpályáján és a Városligetben is rendeznek versenyeket, dobó-, futó- és gyalogló számokat.

A német Teodora Albrecht a 65 éves nők súlylökés versenyébenForrás: MTI/Illyés Tibor

Csütörtökön egy Guinness rekordkísérletet is rendeznek a vb keretein belül: a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének tagjai megpróbálják "bombaruhában", azaz bevetési felszerelésben nyolc percen belül lefutni az egy mérföldes távot, hogy megdöntsék amerikai kollégáik csúcsát.