Veterán atlétikai világbajnokság Budapesten

veterán Budapest atlétika világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetven országból csaknem 4000 versenyző vesz részt a kedden kezdődő 6. veterán fedettpályás atlétikai világbajnokságon a Syma Csarnokban - adta hírül az MTI. Nagyon cuki versenyzőkre bukkantunk.

A különleges sportesemény legidősebb indulója a férfiaknál a 98 éves Giuseppe Ottaviani lesz, aki kilenc számra nevezett!

70 éves férfiak 60 méteres síkfutása Forrás: MTI/Illyés Tibor

A nőknél a 95 éves kanadai Olga Kotelko rangidősként 11 számban szeretne rajthoz állni. A magyar csapatot 320 atléta alkotja, a legnépesebb a német küldöttség 516 versenyzővel, de érkeznek résztvevők Srí Lankáról és a Virgin-szigetekről is.

75 éves nők 60 méteres síkfutása Forrás: MTI/Illyés Tibor

Rendkívül népszerűek a sprintszámok: 200 méteren 761, 60 méteren 651, míg 400 méteren 510 idős atléta nevezett. Szabadtéri számokat is rendeznek a Puskás Ferenc Stadion déli edzőpályáján és a Városligetben is rendeznek versenyeket, dobó-, futó- és gyalogló számokat.

A német Teodora Albrecht a 65 éves nők súlylökés versenyében Forrás: MTI/Illyés Tibor

Csütörtökön egy Guinness rekordkísérletet is rendeznek a vb keretein belül: a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének tagjai megpróbálják "bombaruhában", azaz bevetési felszerelésben nyolc percen belül lefutni az egy mérföldes távot, hogy megdöntsék amerikai kollégáik csúcsát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.