Véres lövöldözés volt egy katonai bázison

Forrás: MTI/EPA/Ashley Landis -
depresszió halál Texas Barack Obama lövöldözés katonai támaszpont vérengzés iraki háború
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy depresszióval és szorongással küzdő, az iraki háborúban szolgált amerikai katona tüzet nyitott egy texasi katonai támaszponton. Három katonát megölt, 16-ot megsebesített, majd öngyilkos lett.

Egy, az iraki háborúban harcolt veterán katona kezdett lövöldözni az Egyesült Államokban egy katonai bázison – írja az Origo.hu a Washington Postra hivatkozva. A lövöldözésben legalább négyen meghaltak, egyikük a lövöldöző. A mentális egészségi problémákkal küzdő támadó öngyilkos lett. Minimum 16 sebesültje is van a texasi Fort Hood katonai bázison történt erőszaknak.

Véres lövöldözés volt egy katonai bázison Forrás: MTI/EPA/Ashley Landis

Sok részletet nem tudni, így azt sem, miért nyitott tüzet a katona, de az első jelentések szerint az esetnek semmi köze nincs külföldi terrorista szervezetekhez. A 34 éves Ivan Lopez sofőr volt a hadseregben. Korábban, 2011-ben négy hónapig szolgált Irakban.

Barack Obama elnök kijelentette: az amerikai kormány a végére fog járni annak, hogy pontosan mi is történt Fort Hoodban és megrendültségének adott hangot amiatt, hogy ilyesmi ismét előfordulhatott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.