Egy depresszióval és szorongással küzdő, az iraki háborúban szolgált amerikai katona tüzet nyitott egy texasi katonai támaszponton. Három katonát megölt, 16-ot megsebesített, majd öngyilkos lett.

Egy, az iraki háborúban harcolt veterán katona kezdett lövöldözni az Egyesült Államokban egy katonai bázison – írja az Origo.hu a Washington Postra hivatkozva. A lövöldözésben legalább négyen meghaltak, egyikük a lövöldöző. A mentális egészségi problémákkal küzdő támadó öngyilkos lett. Minimum 16 sebesültje is van a texasi Fort Hood katonai bázison történt erőszaknak. 

Véres lövöldözés volt egy katonai bázisonForrás: MTI/EPA/Ashley Landis

Sok részletet nem tudni, így azt sem, miért nyitott tüzet a katona, de az első jelentések szerint az esetnek semmi köze nincs külföldi terrorista szervezetekhez. A 34 éves Ivan Lopez sofőr volt a hadseregben. Korábban, 2011-ben négy hónapig szolgált Irakban.

Barack Obama elnök kijelentette: az amerikai kormány a végére fog járni annak, hogy pontosan mi is történt Fort Hoodban és megrendültségének adott hangot amiatt, hogy ilyesmi ismét előfordulhatott.