Nem lesznek látványos emelések, dobálások Heilig Gábor és partnere produkciójában. A zenész nem akarja veszélybe sodorni Südi Iringó életét. Inkább a humorra fektetik majd a hangsúlyt.

Már 65 éves a Szombat Esti Láz - A nagy félrelépés legidősebb versenyzője, a közismert zeneszerző. Bár Gábor még mindig nagyon jól néz ki a kortársaihoz képest, tisztában van vele, hogy nem úgy mozog a színpadon, mint a fiatalabb versenyzők.

Forrás: MTI/Beliczay László

 „Egész életemben rendszeresen sportoltam, pontosan ezért mertem elvállalni ezt a műsort. Számot kellett vetnem azzal, hogy egyáltalán bírom-e majd fizikálisan. Amikor belevágtam, azonnal elkezdtem helyrehozni magamat a kezdésre. Floridában a tengerparton edzettem, először két napig erőltetett menetű sétával, majd kocogással erősítettem, végül pedig sikerült végigfutnom néhány kilométert. Már elég jó az állóképességem, de egyelőre nem tudok emelni. Életemben nem emeltem, csak ejtettem, de abból sok mindent. Súlyzózni sohasem súlyzóztam, minek is? A szervezetem nem kívánta, egyszerűen esetlen, ha sörözés közben súlyt emelget az ember. Itt ha elrontanánk az emelést, ami nemcsak erő, hanem lendület és ügyesség kérdése is, tudom, hogy nem lennék képes megtartani, megmenteni Iringót, hogy ne zuhanjon le. Arról nem is beszélve, hogy kétszer volt már lumbágóm, elég egy rossz mozdulat, és újból kialakulhat" - mondta a zenész, aki a napi táncpróbáknak már érzi a jótékony hatását. Számára ez a műsor egy jó alkalom az életmódváltásra.
„Elkezdtem belefogyni a napi 4-5 óra próbába. Bizonyos kor felett a hasra rakódnak a dolgok. Ez a pocak most eltűnt, de még nem kocka, pechemre akkorra lesz az, amikor már nem lesz divat."