Szavazásselfie - Baj lehet belőle?

Forrás: Thinkstock -
szavazás országgyűlési választások 2014 selfie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lépten-nyomon olyan ígéretekkel találkozunk a Facebookon, hogy barátaink, ismerőseink vagy üzletfeleink majd selfie-znek egy jót szavazás alatt. Utánajártunk, lehet-e ebből baj.

A Life.hu által megkeresett jogász szerint a törvény úgy szól, hogy a a szavazatszámláló bizottság tagjai nem készíthetnek semmilyen felvételt. A szavazóhelyiségekben egyébként nem ritka a kamera vagy a fényképező, hiszen tévéstábok forgatnak, fotósok dolgoznak, akik megörökítik, amikor egy-egy politikus leadja a voksát. Jogász szakértőnk szerint a választó akár önfotót is készíthet magáról, ha az a szavazás tisztaságát nem veszélyezteti és a szavazólap nem látszódik a képen. A Life.hu szerkesztősége erre nem biztat azért senkit.

Forrás: Thinkstock

Mint ahogy arra sem, hogy a szavazólapra az X-en vagy a +-on kívül mást (értsd: napocskát, kisházat, obszcén jelet) rajzoljon vagy bármi egyebet írjon. Ettől ugyan lehet a szavazat érvényes - ha az X vagy a + jel jó helyen van -, de értelme nem sok van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.