A legszorosabb verseny Budapest 15. választókerületében van. Valószínű, hogy csak napok múlva derül majd ki, meglesz-e a Fidesznek a kétharmadhoz szükséges 133 mandátum – tudósít az Origo.hu. 

Egy nappal a választások után még mindig nincs végleges eredmény. Lassan számolták a szavazatokat Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. választókörzetében, de a többi billegő körzet mind Budapesten található.  A legszorosabb verseny Simon Gábor volt körzetében, a 15. választókerületben (XVIII. kerület) van. 

Kunhalmi Ágnes leadja a voksátForrás: Life.hu

Hajnali fél egykor a Fidesz jelöltje, Kucsák László csak 4 szavazattal vezetett a Simon helyett induló Kunhalmi Ágnes előtt. Reggelre, 98,68 százalékos feldolgozottságnál Kucsák csak egy kicsivel tudta növelni az előnyét: most 22 vokssal vezet. Valószínű, hogy ebben a körzetben újra fogják számolni a szavazatokat, illetve várják a külföldön szavazók és az átszavazók voksait. Arra, hogy kiderüljön, ki kapja a mandátumot, még várni kell szombatig, ugyanis várhatóan akkor bontják fel a szavazókörben a szavazás napján lezárt urnákat. Ezek az urnák ugyanis arra várnak, hogy megérkezzenek az átjelentkezéssel, illetve a külképviseleteken szavazók voksai. A Nemzeti Választási Iroda oldalán közzétett tájékoztatás szerint pontosan 2000 fel nem dolgozott szavazaton múlik, melyik jelölt nyeri a versenyt, azaz ki kaphatja meg a képviselői mandátumot - írja az MTI.

Arról, hogy hol szoros még a verseny az Origo cikkében olvashattok részletesebben IDE kattintva!