repülő Országos Meteorológiai Szolgálat vihar időjárás Szél hűvös riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerdai hidegfront lehűtötte az országot, szükség lesz széldzsekire, mert marad a viharos erejű szél. 

Több északkelet-magyarországi területre riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kora reggel, mert 70 kilométer/óránál is erősebbek lehetnek a legnagyobb széllökések. Sokfelé erősen vagy viharosan fúj az északi, északnyugati szél, emiatt több fokkal hűvösebbnek tűnik az idő – írja az Origo.hu.

A szeles idő nemcsak a szervezetünket terheli meg, hanem a közlekedésben is fennakadást okozhat. Íme, néhány videó, milyen az, amikor a repülőgépek nagy szélben kénytelenek leszállni.

Szerdán még hidegfronti hatásra számíthatnak az időjárás-érzékenyek. Ilyenkor a migrén és a fejfájás a legáltalánosabb panasz, de álmosabbnak is érezhetjük magunkat. Erősödik a görcskészség, így a frontbetegeknél több lehet az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcs. Fokozódik a véralvadási hajlam, csökkenhet a vércukorszint. Érdemes fokozottan figyelni az utakon, mert megnyúlhat a reflexidő, késhet a cselekvési reakció.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.