hegymászó Mount Everest oxigénpalack Klein Dávid alaptábor megérkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Klein Dávid bár enyhe fejfájással és légszomjjal küzdött, most érkezett a friss hír, hogy sikerült elérnie a Himalája alaptáborát.

Ahogy a Life.hu is megírta, David az első magyar hegymászó, aki oxigénpalack nélkül tervezi megmászni a 8848 méteres Mount Everestet. Dávid csapata gond nélkül átjutott a kínai, majd a tibeti határon és sikeres akklimatizálódás után elérték az alaptábort.

Forrás: MTI/Török Éva

„Lassan haladtunk, de azért rendesen megéreztük a magasságot. Ennek ellenére nagyon elégedett voltam a szervezetem reakciójával, jó volt érezni, ahogy egyenletesen jár a levegő ki és be a tüdőmbe" – számolt be Dávid az első túráról. Persze hiába a kőkemény edzés, a magasságemelkedést megérezte a hegymászó szervezete. A légzése szaporább lett, gyorsan kifulladt, és enyhe fejfájás is gyötörte. Dávid és társai a 4200 méteren lévő Tingriből indultak tovább az 5100 méteren lévő alaptábor felé, amit kedden sikeresen elértek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.