Így változik a közlekedés a húsvéti ünnepnapokon

Forrás: Thinkstock -
menetrend BKK Volán húsvét változás MÁV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ és a MÁV járatai is a szokásostól eltérően járnak hétvégén.

Módosul a közösségi közlekedés menetrendje. A MÁV-Start vasárnap az ünnepnapi, hétfőn pedig a vasárnapi menetrend szerint indítja szerelvényeit. Az ünnep ideje alatt az összes üzemképes járművet felhasználják, és ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok egy vagy több kocsival megerősítve közlekednek. A vasúttársaság azt javasolja, hogy aki teheti, az interneten vegyen jegyet.

Forrás: Thinkstock

A Volánbusznál pénteken a tanítási szüneti munkanapra, szombaton a szabadnapra, vasárnap a munkaszüneti napra, hétfőn pedig a hét első tanítási szüneti munkanapja előtti munkaszüneti napra vonatkozó menetrend érvényes. Egyes távolsági járatokon kötelező a helyfoglalás, ezért célszerű a menetjegyeket elővételben megváltani.

A BKK tájékoztatása szerint vasárnap és hétfőn a hétvégi vagy ahol van, ott a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. A bevásárlóközpontokat érintő járatok közül a 22-es helyett a 22A, a 64-es helyett a 64A, a 104-es helyett a 104A, a 123-as helyett a 123A, a 126-os helyett a 126A, a 162-es helyett a 262-es busz közlekedik, a 38-as, a 92-es, a 138-as, a 204-es és a 218-as buszok pedig nem térnek be az áruházakhoz – tudósít az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.