A 14 éve kint élő egykori karate-bajnok, Nádas Tamás gyakran jótékonykodik. Legutóbb hajléktalanokat látott vendégül saját költségén.

Nádas Tamás karatésként világbajnok lett, az USA-ban elvégezte a harmadik legkeményebb rendőrakadémiát, azóta Amerika drogközpontjában rendőrként dolgozik. Most azért figyeltek rá fel, mert saját pénzéből reggeliztetett meg hajléktalanokat – számol be az Origo.  

Nádas TamásForrás: Nádas Tamás

A 2000-ig Magyarországon élő, majd a tengerentúlra költöző Európa- és világbajnok karatés az Új-Mexikó államban lévő Albuquerque-ben dolgozik, és éppen kötelező túlórájára készült egy helyi menhelynél, amikor elment az áram, így mondták neki, inkább menjen haza. Az áramszünet miatt hivatalosan nem volt őrjáratban, amikor megpillantotta a teljesen elkenődve ülő lengyel férfit, ennek hatására gondolt egyet, és elindult egy gyorsétterembe, ahonnan húsz adag reggelivel tért vissza. A spontán ételosztásról fényképeket készített a menhely egyik igazgatója, és a képek hamarosan a Facebookon kötöttek ki.

„Elkezdtek hívogatni ismerősök, újságírók, tévériporterek, délután már három kamera előtt kellett beszélni a történtekről" – mesélte lelkesen Nádas. Az egyik legnagyobb amerikai csatorna, az NBC is leadott egy riportot a történtekről, de a közösségi oldalon is rengeteg üzenetet kapott, gratuláltak neki a polgármesteri hivatalból, és írt neki a magyar főkonzulátus egyik munkatársa is. „Lassan azért remélem, kezd lecsengeni az egész, mert elsősorban azért karatés és rendőr vagyok" – tette hozzá.