akklimatizáció hegymászó Mount Everest csúcstámadás éjszaka Himalája Klein Dávid alaptábor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vasárnap ismét útnak indult Klein Dávid az alaptáborból. A cél, hogy az egyes táborban töltsön egy éjszakát, majd feljusson a kettes táborig.

Klein Dávid tartja az akklimatizációs tervet, amelyről a Life.hu újságírójának is mesélt korábban. A hegymászó és az alaptábori vezetője, Török Edina vasárnap elindultak az alaptáborból a köztes táborba, amely 5750 méter magasan fekszik. Délután érkeztek meg, és Edina is jól bírta az emelkedést, ezért mindketten ott töltötték az éjszakát. Hétfő reggel Dávid továbbindult, és már el is érte az előretolt alaptábort 6400 méteren. Itt egy vagy két napig marad, attól függően, milyen gyorsan alkalmazkodik ismét a magassághoz, és amikor már teljesen akklimatizálódott, továbbmegy a 7000 méter magasan fekvő egyes táborig.

Forrás: Spar Everest Expedíció

Az öt vagy hat napig tartó akklimatizációs kör után Dávid ismét pihen néhány napot az alaptáborban, ez után pedig már csak egy kör marad hátra a csúcstámadás előtt, amelyre várhatóan május 15-e és 20-a között kerül sor.

Klein Dávid 7000 méteren!http://www.life.hu/news/20140422-klein-david-hegymaszo-mar-7000-meteren-jart-a-mount-everesten-ez-azt-bizonyitja-jol-halad-az.htmlRemek hírek érkeztek a Mount Everest csúcsára készülő Klein Dávidról, aki jól halad az akklimatizációval és már 7000 méteres magasságban is járt. News--Klein Dávid megérkezett Katmandubahttp://www.life.hu/news/20140409-klein-david-hegymaszo-aki-oxigenpalack-nelkul-keszul-megmaszni-a-mount-everest-csucsat-megerkezett.htmlA Mount Everest megmászására vállalkozó Klein Dávid elérte az első állomást, és megérkezett Nepálba.News--A Mount Everestre készül Klein Dávidhttp://www.life.hu/news/20140327-klein-david-hegymaszo-oxigenpalack-nelkul-szeretne-megmaszni-a-vilag-legmagasabb-hegyet-a-mount.htmlA hegymászó oxigénpalack nélkül szeretné megmászni a világ legmagasabb hegyét .News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.