Robbanótesteket és lőszereket találtak a Pilisi Parkerdő területén

Forrás: Thinkstock -
robbanótest vadaspark lőszer Pilisi Parkerdő Budakeszi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világháborús robbanótestekre és lőszerekre bukkantak a Pilisi Parkerdő Zrt. területén hétfőn. Lehetnek még hasonló tárgyak a környéken.

Először tíz gyalogsági lőszer került elő, majd a terület átvizsgálásakor további fél kilogrammnyi lőszert, egy 22 milliméter átmérőjű páncéltörő gránát maradványát és egy gyújtószerkezetes, 75 milliméter átmérőjű német páncéltörő gránátot találtak. Ezeken felül még nagyjából 5 kilogrammnyi lőtestmaradvány került elő, de az nem tartalmazott robbanóanyagot – tudósít az MTI.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A tűzszerész járőr szerint lehetnek még robbanótestek és lőszerek a parkerdő területén, ezért további átvizsgálást javasolt. Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője azt mondta: a robbanótesteket a Budakesz határához tartozó erdőben találták. A terület lezárása a vadaspark látogathatóságát nem befolyásolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.