Robbanótesteket és lőszereket találtak a Pilisi Parkerdő területén

Forrás: Thinkstock -
robbanótest vadaspark lőszer Pilisi Parkerdő Budakeszi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Világháborús robbanótestekre és lőszerekre bukkantak a Pilisi Parkerdő Zrt. területén hétfőn. Lehetnek még hasonló tárgyak a környéken.

Először tíz gyalogsági lőszer került elő, majd a terület átvizsgálásakor további fél kilogrammnyi lőszert, egy 22 milliméter átmérőjű páncéltörő gránát maradványát és egy gyújtószerkezetes, 75 milliméter átmérőjű német páncéltörő gránátot találtak. Ezeken felül még nagyjából 5 kilogrammnyi lőtestmaradvány került elő, de az nem tartalmazott robbanóanyagot – tudósít az MTI.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A tűzszerész járőr szerint lehetnek még robbanótestek és lőszerek a parkerdő területén, ezért további átvizsgálást javasolt. Lomniczi Gergely, a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője azt mondta: a robbanótesteket a Budakesz határához tartozó erdőben találták. A terület lezárása a vadaspark látogathatóságát nem befolyásolja.

Tengerpartot csinálnak a Balatonból?http://www.life.hu/news/20140428-a-balatonon-egyre-tobb-a-homokos-strandszakasz.htmlEgyre több balatoni önkormányzat kap kedvet ahhoz, hogy homokos partszakaszt alakítson ki a strandjain. A beruházás nem olcsó, de nemcsak a turizmusnak, hanem a környezetnek is hasznos.News--Mesehősök éneklik a Jégvarázs slágeréthttp://www.life.hu/news/20140428-jegvarazs-slageret-mesehosok-eneklik.htmlJack Sparrow kapitány, Micimackó és a többiek együtt éneklik a népszerű mese ismert slágerét.NewsOrigoRichard Gere-t éhező csövesnek néztékhttp://www.life.hu/news/20140428-richard-gere-filmsztart-ehezo-kukazonak-neztek-amikor-a-ime-out-of-mind-cimu-filmet-forgatta.htmlEgy francia turista éhező kukázónak nézte a New Yorkban éppen filmet forgató Richard Gere hollywoodi filmsztárt, és neki adta pizzája maradékát.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.