Facebook oldalán dokumentálta hétfői öngyilkosságát egy leszerelt tengerészgyalogos, és az erről készült képeket meg is osztotta barátaival a legnépszerűbb közösségi oldalon. 

Most már szépen folyik kifelé” volt Daniel Rey Wolf életének utolsó kommentje a Facebookon, egy olyan képhez, amelyen összeszabdalt végtagjaival mutatta be önpusztítását. A kép eltávolítását azonnal kérte a család a Facebook üzemeltetőitől, de azokat csak sokára, több nappal a halálesetet követően tiltották le.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Először csak néhány depressziót sejtető poszt jelent meg az Irakot is megjárt katona oldalán, később pedig az öngyilkosságának minden pillanatát végigkövethették a barátok az oldalán. „A barátai és a családja olyan fotókkal szembesültek, amilyeneket soha nem lett volna szabad látniuk” – mondta a férfi egykori bajtársa, Douglas Tripp. „Egy csupasz feneket vagy mellet azonnal levesznek. Ezek valóban veszélyesebb tartalmak, mint egy magát megcsonkító öngyilkos?”

Nem a tengerészgyalogos az első, akinek öngyilkosságát a közösségi oldalán követhettük végig, nemrégiben egy sanghaji lányról írtunk, aki szintén készített magáról néhány szelfit, mielőtt egy ház tetejéről a mélybe vetette magát.