Győr alatt tetőzik a Duna - mekkora árvíz lesz?

Forrás: MTI/Krizsán Csaba -
Duna Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság árvíz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Duna vasárnap délelőtt, a másodfokú szint alatt tetőzik a Győrhöz közeli Nagybajcsnál - írja az Origo.

Mintegy 300 kilométernyi folyószakaszon van érvényben árvízvédelmi készültség, ebből több mint 60 kilométeren harmadfokú. Az OVF közleménye szerint a Duna vízgyűjtőjének osztrák részein a vártnál több volt a csapadék.

A tavalyi ár ekkora volt - kérdés, most mi lesz! Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató szombaton azt mondta: több magyarországi folyón várhatók árhullámok, minden előrejelzés azt mutatja, hogy komoly erőfeszítéseket kell tenni az árvízi védekezésben. A szélvihar elmúlt, s az intenzív esőzés is mérséklődött, de a vízgyűjtőterületeken lehullott jelentős mennyiségű csapadék áradásokat indított el a folyókon. Emiatt több helyszínen folytatnak intenzív védekezést. Az éjszaka Kőszeg térségében ezrek dolgoztak azon, hogy megakadályozzák a gátszakadást, s megvédjék a települést. A magyarországi árvízi helyzetről részletesen itt olvashatsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.