Klein Dávid elindult, hogy oxigénpalack használata nélkül jusson fel a földkerekség legmagasabb hegyére. Most kell nagyon drukkolni Dávidnak!A tervezettnél két nappal korábban, akár már május 25-én feljuthat a világ legmagasabb hegyére Klein Dávid. A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint, ha nem is ideális, de a körülményekhez képest jó időjárás várható a hétvégén a Csomolungmánál. Ha oxigénpalack nélkül sikerül feljutnia a 8848 méteres Mount Everestre, Klein Dávid lehet az első hazai hegymászó, akinek sikerülhet a kimagasló sportteljesítmény. A SPAR Everest Expedíció alpinistája az északi alaptáborból indult a csúcstámadásra. Törekvéseit egy nepáli hegymászótárs, az alaptábor-vezető, az időjárás-előrejelző csapat, illetve egy helyi expedíciós ügynökség segíti – írja a sparexpedicio.hu.

Forrás: Spar Everest Expedíció

Klein Dávid május 20-án indul útnak az alaptáborból, a tervek szerint négy nappal később éri el a 3-as tábort, és nepáli idő szerint május 25-én hajnalban sikerülhet feljutnia a csúcsra mintegy 12 órás, folyamatos mászást követően.

„Dávid teljesen szabadon dönt valamennyi kérdésben a hegymászása során, a hegymászó megállapodása nem tartalmaz semmilyen kitételt a sikeres csúcstámadásra vonatkozóan, ráadásul úgy ismertük meg, mint aki felesleges kockázatot nem vállal a hírnév érdekében" – hangsúlyozta Fehér István, a SPAR kommunikációs vezetője. Hozzátette: a legfontosabb, hogy épségben hazatérjen a családjához, és csak másodlagos, hogy valóra váltsa mindannyiunk álmát.

Az élet furcsa fintora, hogy éppen ma egy éve ért fel Erőss Zsolt és Kiss Péter a Kancsendzönga tetejére. Nepáli idő szerint 2013. május 20-án 18.00-kor, több mint 24 órás mászás után a két hegymászó feljutott a 8586 méter magas csúcsra. A lefelé úton mindketten életüket vesztették.