Két kategóriában díjazták az Eurovízió rádióadójának hallgatói Kállay-Saunders Andrást. Idén másodszorra lett magyar dal a hallgatók kedvence - írja az Origo.

Két díjat is nyert Kállay-Saunders András az Eurovíziós Dalfesztivál hivatalos rádióadójának szavazásán. A hallgatók szavazatainak 23,9 százalékával ő lett a legjobb férfi előadó, dala a Running pedig a szavazatok 8,8 százalékával a legjobb dal kategóriájában győzött.

Fotó: Rostás Bianka/Life.hu

Az Eurovíziós Dalfesztivál rádióadójának hallgatói május 17. és 25. között szavazhattak. Ezen a versenyen nem csak a dalfesztiválon szereplő 37 ország polgárai nyilváníthattak véleményt, hanem a rádió összes hallgatója, így érkeztek szavazatok Amerikából és Ausztráliából is. Nem ez az első alkalom, hogy magyar előadó nyeri meg a legjobb dal kategóriájának fődíját, 2007-ben Rúzsa Magdi győzött.

Kállay-Saunderst a legjobb férfi előadók listáján alig lemaradva követi a svájci Sebalter, a harmadik pedig 12 százalékkal az örmény Aram lett. A legjobb dal kategóriájában a második helyezett a fesztivál svéd indulójának dala, harmadik pedig - az amúgy győztes - az osztrák Conchita Wurst Rise like a Phoenix című száma lett.