Madeleine McCann brit kislány nem sokkal a negyedik születésnapja előtt, 2007. május 3-án tűnt el egy portugáliai nyaralás alatt. A nagy port kavar eset most újra címlapokra került, mert ismét kutatni kezdtek a kislány holtteste után.

2007-ben a portugál rendőrség, a Guarda Nacional Republicana nyomozása után megállapították, hogy a kislányt elrabolták. Később a Polícia Judiciária (a portugál nyomozóhivatal) kijelentette, hogy feltételezésük szerint a kislány meghalt a szobában, mielőtt elvitték onnan. A nyomozás során többen is állították, hogy látták Madeleine-t Portugáliában vagy máshol. Sőt, olyan feltételezések is napvilágot láttak, miszerint Madeleine-t a szülei ölték meg. Az ügy évekig húzódott és végül a nyomozóhatóságoknak nem sikerült a rejtélyt megfejteni.

Most azonban valaki azt állítja, 2007-ben Portugáliában a kérdéses napon attól az üdülőterülettől nem messze, ahol a család megszállt, láttak egy férfit egy kislánnyal a kezében. A nyomozás ezért új értelmet nyert és a rendőrség nagy erőkkel felvonult a kérdéses területre. Ásni kezdtek és radarokkal keresik a holttestet. A Scotland Yard nyomozói mindent bevetnek annak érdekében, hogy a végére járjanak Madeleine McCann történetének.