Botrány a Dombi-Kökény páros körül! Miért adták fel a küzdelmet?

Forrás: MTI -
Európa-bajnokság interjú sztárszerző Szily Nóra kajak-kenus Kökény Roland Dombi Rudolf kajak-kenu botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csúfosan ért véget az Eb-válogató a Dombi Rudolf-Kökény Roland páros számára, akik gyakorlatilag feladták a küzdelmet, és az utolsó helyen végeztek. Vajon mi történt az olimpiai bajnok párossal, akik két hete a Világkupán még szoros csatában voltak a győzelemért?

A kajak-kenu társadalom döbbenten figyelte, ahogy a 2012-es londoni olimpián 1000 méteren aranyérmet szerző páros egyszer csak megállt verseny közben és feladta a küzdelmet Szegeden, az Eb-válogatón. Annál is inkább, hiszen a két hányatatott sorsú versenyzőre korábban nem volt jellemző ez a fajta hozzáállás, becsülettel küzdöttek mindig a végsőkig – és rendre nyertek is.

Dombi Rudolf és Kökény Roland Forrás: MTI

Mi történt akkor a pályán? Egyes hírek szerint a páros közötti kapcsolatnak finoman szólva sem tett jót, hogy Dombi Rudolf – edzője, Szilárdi Katalin sugalmazására – edzeni kezdett egy másik kajakossal, Boros Gergővel, akivel ötszáz méteren el is indultak az Eb-válogatón. Korábban kevés példa volt arra, hogy egy versenyző két különböző partnerrel induljon két különböző távon. Nem tudni, mi az igazság, de kajakos berkekben azt beszélik, a harminckilenc éves Kökény a véletlennek köszönhetően tudta meg, hogy párja bizony más felé is kacsingat… Mindez - érthetően - nem hozta közelebb a fiúkat egymáshoz. Noha olyan hírek láttak napvilágot, hogy az új, Dombi-Boros féle páros hasít a vízen, végül nem jutottak ki az Eb-re.
Akárhogy is, a történtek éket vertek Dombi Rudolf és Kökény Roland közé, akik olyannyira "elhidegültek" egymástól az elmúlt hetekben, hogy Storcz Botond vezetőedzőnek kellett békítenie a szebb napokat élt párost.

A parton persze egymást érik a vadabbnál vadabb elképzelések. Egyesek szerint volt a történetnek egy Búvár Kundja, aki pestiesen szólva megfúrta az olimpiai bajnok páros hajóját. De vajon ki volt az és miért tette?

Forrás: MTI

Annyi bizonyos, hogy a két olimpiai bajnok kajakos komoly válaszút elé érkezett: hogyan folytassák tovább? Dombi vajon Boros Gergelyt választja? Vagy a harminckilenc éves kora ellenére bombaformában sportoló Kökény dönt úgy: nem tűri el a "hűtlenséget", és fiatalabb partner után néz? Erről Szily Nóra, a Life.hu sztárszterzője kérdezte a két sportolót. A Life.hu-n csütörtökön megjelenő sztárinterjúban választ kapunk a kérdésekre. Akárhogy is lesz, ez a mostani botrány nem csak az említett versenyzőknek, de az egész kajak-kenu társadalomnak árt. A szurkolók drukkolnak a két fiúnak, hogy a sok nehézség ellenére találjanak vissza egymáshoz, és újra olyan teljesítményt lássunk tőlük, mint Londonban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.