Csúfosan ért véget az Eb-válogató a Dombi Rudolf-Kökény Roland páros számára, akik gyakorlatilag feladták a küzdelmet, és az utolsó helyen végeztek. Vajon mi történt az olimpiai bajnok párossal, akik két hete a Világkupán még szoros csatában voltak a győzelemért?

A kajak-kenu társadalom döbbenten figyelte, ahogy a 2012-es londoni olimpián 1000 méteren aranyérmet szerző páros egyszer csak megállt verseny közben és feladta a küzdelmet Szegeden, az Eb-válogatón. Annál is inkább, hiszen a két hányatatott sorsú versenyzőre korábban nem volt jellemző ez a fajta hozzáállás, becsülettel küzdöttek mindig a végsőkig – és rendre nyertek is.

Dombi Rudolf és Kökény RolandForrás: MTI

Mi történt akkor a pályán? Egyes hírek szerint a páros közötti kapcsolatnak finoman szólva sem tett jót, hogy Dombi Rudolf – edzője, Szilárdi Katalin sugalmazására – edzeni kezdett egy másik kajakossal, Boros Gergővel, akivel ötszáz méteren el is indultak az Eb-válogatón. Korábban kevés példa volt arra, hogy egy versenyző két különböző partnerrel induljon két különböző távon. Nem tudni, mi az igazság, de kajakos berkekben azt beszélik, a harminckilenc éves Kökény a véletlennek köszönhetően tudta meg, hogy párja bizony más felé is kacsingat… Mindez - érthetően - nem hozta közelebb a fiúkat egymáshoz. Noha olyan hírek láttak napvilágot, hogy az új, Dombi-Boros féle páros hasít a vízen, végül nem jutottak ki az Eb-re. 
Akárhogy is, a történtek éket vertek Dombi Rudolf és Kökény Roland közé, akik olyannyira "elhidegültek" egymástól az elmúlt hetekben, hogy Storcz Botond vezetőedzőnek kellett békítenie a szebb napokat élt párost.

A parton persze egymást érik a vadabbnál vadabb elképzelések. Egyesek szerint volt a történetnek egy Búvár Kundja, aki pestiesen szólva megfúrta az olimpiai bajnok páros hajóját. De vajon ki volt az és miért tette? 

Forrás: MTI

Annyi bizonyos, hogy a két olimpiai bajnok kajakos komoly válaszút elé érkezett: hogyan folytassák tovább? Dombi vajon Boros Gergelyt választja? Vagy a harminckilenc éves kora ellenére bombaformában sportoló Kökény dönt úgy: nem tűri el a "hűtlenséget", és fiatalabb partner után néz? Erről Szily Nóra, a Life.hu sztárszterzője kérdezte a két sportolót. A Life.hu-n csütörtökön megjelenő sztárinterjúban választ kapunk a kérdésekre. Akárhogy is lesz, ez a mostani botrány nem csak az említett versenyzőknek, de az egész kajak-kenu társadalomnak árt. A szurkolók drukkolnak a két fiúnak, hogy a sok nehézség ellenére találjanak vissza egymáshoz, és újra olyan teljesítményt lássunk tőlük, mint Londonban.