Spanyolország királyává koronázták az egykori Fülöp herceget, akit immár a VI. Fülöp király név illet meg – ezzel pedig felesége, a gyönyörű Letícia hercegnő is királynévé vált.

Megtörtént: az egykori Fülöp herceg, akit immár a VI. Fülöp király megszólítás illet meg, csütörtökön tette le az esküt a spanyol alkotmányra. Ezzel pedig felesége, a német származású Letícia hercegné Spanyolország királynéjává avanzsálódott. Mi már itt összegyűjtöttünk mindent, amit az egykori Letícia Ortizről tudnod kell.

VI. Fülöp király és Letícia királynőForrás: AFP

Míg a spanyol média igazi tündérmeseként tekint Letícia királynévá válására, addig a brit bulbárlapok máris Katalin hercegnő vetélytársát látják a „középosztálybeli királynéban," aki legalább olyan figyelemfelkeltő stílusérzékkel rendelkezik, mint Vilmos herceg felesége.

Forrás: AFP

Ám nemcsak az előbb felsorolt megilletéseket kell majd elfogadnia Spanyolország királynéjánek: a Washington Times szerint ugyanis a monarchia népszerűsége történelmi mélyponton jár, nem is beszélve a súlyos pénzügyi válságról és a munkanélküliség problémájáról – ilyen körülmények között kell tehát növelnie népszerűségét Fülöp királynak és Letícia királynénak.