Az énekesnő megelőzte az egykori talkshow-háziasszonyt a Forbes legbefolyásosabb hírességek listáján. A férfiak közül LeBron James amerikai kosaras került ki nyertesen. A magazin magyar kiadása először határozta meg, kik a legértékesebb hírességek.

Beyoncé amerikai popénekesnő és LeBron James amerikai kosárlabdázó vezeti a legbefolyásosabb hírességek listáját, amelyet a Forbes magazin állított össze. Az elmúlt 12 hónapban szerzett 115 millió dolláros jövedelmével és kimagasló szereplésével a lemezeladási listákon a 32 éves amerikai énekesnő megszerezte a toplista első helyét, letaszítva az élről Oprah Winfreyt, aki korábban már ötször vezette a Forbes listáját.  

Forrás: AFP

A Forbes szerint nagyszabású koncertturnéi röpítették Beyoncét az első helyre, megelőzve az énekesek közül férjét, Jay Z-et, aki a lista hatodik helyét foglalja el, valamint a nyolcadik Rihannát és a kilencedik Kate Perryt.

A legértékesebb magyarok
Alföldi Róbert, Ákos és Frei Tamás - ebben a sorrendben ők a három legértékesebb magyar férfi híresség. A legértékesebb női sztár Liptai Claudia. A listán szerepel többek között Till Attila, Lilu és Bereczki Zoltán is. A Forbes magazin listás száma kétféle címlappal jelenik meg, az egyiken Liptai, a másikon Alföldi szerepel majd - írja a Blikk.


A 29 éves LeBron James, aki a múlt héten kiszállt a Miami Heat csapatával kötött NBA-szerződéséből, a tavalyi 16. helyről ugrott a lista második helyére. Az elmúlt évben 72 millió dolláros bevételhez jutott, nemcsak a játékos teljesítménye, hanem a szponzori szerződések és egy jelentős üzleti részesedés eladása okán is.

A listán azonban a harmadik helyre került rapper, Dr Dre ugrott a legnagyobbat: egy év alatt 620 millió dollár bevételhez jutott, és a 2013. évi lista 63. helyéről került az élbolyba. A Beats együttes 49 éves társalapítója az elmúlt 12 hónapban több jövedelemre tett szert, mint bárki a lista történetében – írja az MTI.

Érdekes, hogy idén olyan hírességek estek ki a százas listáról, mint Madonna, David Beckham, Kristin Stewart, Charlize Theron, Donald Trump, Alec Baldwin, Tom Cruise és Adam Sandler.