Nyami! Megvannak Magyarország Cukormentes Tortájának a döntősei

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány -
egészséges étkezés Ország tortája cukormentes Erős Antónia Mautner Zsófi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén a bogyós gyümölcsök, a túró és a csokoládé a sláger, de levendula és bazsalikom is került a tortákba.

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny azt tűzte ki célul, hogy a cukrászok mellett a nagyközönségnek is megmutassa, lehet fehérliszt és cukor nélkül is mennyei édességeket készíteni. A döntőbe három ötletes és finom édesség jutott: a Bazsalikomos csipkebogyó, a Csokis kaland és a Döbleces almás. Íme:

Magyarország Cukormentes Tortájának a döntősei Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A „Magyarország Cukormentes Tortája" versenyre minden évben cukrászmesterek pályázhatnak, akik idén is szorgosan készültek. A zsűri nemcsak a megfelelő alapanyagok használatát, az alacsony szénhidrát- vagy kalóriatartalmat pontozta, hanem figyelembe vette az innovációt, a cukrászati gyakorlatot, a torta küllemét és ízeinek harmóniáját, valamint a magyar ízvilághoz köthetőséget is.

Mautner Zsófia, a zsűri elnöke elégedett volt az idei versennyel: „A Bazsalikomos csipkebogyó pikáns és fanyar ízei a bazsalikomnak köszönhetően, a Döbleces almás meglepetése tökmaggal és a Csokis kaland klasszikussága tetszett. Az idei versenyen esztétikusabb és ízletesebb tortákat kóstolhattunk az előző évekhez képest."

2012-ben egy almás egres különlegesség lett az ország cukormentes tortája, tavaly pedig egy ribizlihabos-almás réteges torta diadalmaskodott.

Süsd meg életed legfinomabb és legegészségesebb tortáját te is!

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny részeként idén is lesz háziverseny, melyen a legfinomabb és a legegészségesebb "otthon" készült tortát díjazza az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. Nevezhet cukrász, aki nem ipartestületi tag, vagy háziasszonyok, gasztrobloggerek, és mindenki más! A kihívás ugyanaz, mint az ipartestületi mestereknek: fehér liszt és hozzáadott cukor nélkül, kalória- és szénhidrátszegény torta készítése, mely egy cukorbeteg étrendbe is nyugodtan beilleszthető.
A háziverseny kiírása és a részletek megtalálhatók az alapítvány Facebook oldalán és honlapján!
Nevezési határidő: 2014. augusztus 15.
Együtt nyaral a két szupermodell – Kate Moss és Naomi Campbell szexi fotójahttp://www.life.hu/news/20140702-kate-moss-es-naomi-campbell-szupermodell-kozos-nyaralos-kepet-posztolt-instagramra.htmlKate Moss és Naomi Campbell szexi fotót posztolt az Instagramra közös nyaralásukról. Ők ketten együtt? Hm...NewsOrigoVégre ismét lesz nő a Forma-1-benhttp://www.life.hu/news/20140702-a-forma-1-ben-22-ev-utan-ismet-lesz-noi-pilota-susie-wolff-skot-versenyzo-szemelyeben.htmlSusie Wolff személyében 22 év után ismét van női pilótája a Forma-1-es világbajnokságnak. A skót versenyző a hétvégi Brit Nagydíj első szabadedzésén mutatkozik be. Mi úgy fellelkesedtünk a hír hallatán, hogy összegyűjtöttük a legérdekesebb infókat Susie-ról. Esküvős fotókra, no és félpucér felvételre is bukkantunk. Belevaló csaj!NewsOrigoKreatív ágytakarók: változz éjszakára Katalin hercegnővé!http://www.life.hu/news/20140701-pizza-agy-es-kiralyi-agynemu-ime-a-legkreativabb-es-legviccesebb-agytakarok.htmlÍme, a legkülönlegesebb és legötletesebb ágytakarók egy csokorba szedve.NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.