Futballtörténelmet írt a német Klose

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone -
Brazília Ronaldo focivébé Klose Németország világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár a Life.hu szerkesztősége zömmel nőkből áll, a vébé utolsó meccsei közülünk is majdnem mindenkit a képernyőhöz szögeznek. Nos, a mai Brazília-Németország meccsre tényleg érdemes volt időt szánnunk.

Ahogyan már megírtuk, Miroslav Klose a Ghána elleni, 2-2-re végződő csoportmeccsen, egyenlítő találatával beérte a brazil Ronaldót, aki eddig a vébék legeredményesebb játékosának számított 15 találatával. Klosénak még Ronaldo is gratulált.

Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Robert Cianflone

Most, a kedd esti Brazília-Németország mérkőzés után méginkább jár a kézfogás Klose-nak, ugyanis 16. góljával futballtörténelmet írt, így most ő számít az abszolút vébé-gólkirálynak.

A lelátókon már a meccs 25 percében balhé tört ki, a 3. német gól után egy brazil szurkoló összeszólalkozott ez ellenfél szurkolójával, a láthatóan ittas brazilt elvezették, a német maradhatott. Ugyanekkor számos brazil szurkoló otthagyta a meccset, sokan pedig zokogtak.

Forrás: AFP/Tasso Marcelo

Kedden este tehát eldőlt a brazilok idén nem visznek haza aranyérmet, annak ellenére, hogy korábban sokan, nagy esélyt láttak arra, hogy - a később súlyosan megsérült - Neymar zseniális játékával, akár világbajnokok is lehetnek.

A meccsről - ha netán lemaradtál volna róla - részletesen az Origón olvashatsz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.