Gyorshír: ismerd meg a világ leggyorsabb teknősét!

sprinter gyorsaság csúcs rekord teknős világrekord verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bertie, a turbóteknős megdöntötte a világ leggyorsabb teknőse rekordját. A korábbi csúcstartó Charlie volt Dél Yorkshire-ből, aki még 1977-ben állította fel a sprintelési rekordot.

Bertie, az angliai Durham Cityben élő teknős számít most a világ leggyorsabb teknősének. A körülbelül 15 éves leopárdteknős ugyanis új rekordot állított fel: egy csaknem 5 és fél méter hosszú pályán 19,59 másodperc alatt „száguldott" végig. A korábbi 43,7 tizedes csúcsnak ezzel annyi, de az erdményt még hitelesíteni kell.

Bertie nem mindenapi teljesítményét alább megnézheted:

Ő Biddy, a világutazó sünihttp://www.life.hu/news/20140603-biddy-a-vilagutazo-sun-az-instagram-sztarja.htmlMa a sünök szerelmeseinek kedveskedünk, és nem mással, mint Biddyvel, a kis világutazó tüskéshátúval. A disznócska most az internet legújabb sztárja, imádnivaló pofikájával pedig hol a világ egyik, hol a másik tájáról néz bele a kamerába. NewsOrigoMelyik jóskutya a kedvenced? Szavazz!http://www.life.hu/news/20140709-a-life-hu-focivebe-joskutyak-kozul-a-kedvenc-tippeli-meg-a-vb-donto-meccset.htmlA Life.hu szerkesztőségében úgy döntöttünk, az eddig legjobban tippelő jóskutyára osztjuk a bronzmérkőzést. Az azonban még számunkra is kérdés, ki fogja megjósolni a világbajnokság döntőjét. Ezt ugyanis ti szavazzátok meg.NewsOrigoA pandakutya az meg mi?http://www.life.hu/news/20140514-kinaban-statuszszimbolumnak-szamit-a-pandakutya.htmlMai találásunk egy különös állatka: a pandakutya. Még soha nem láttunk ilyen teremtményt, és bár első pillantásra elképesztő cukinak tűnik, amikor belegondoltunk, hogy miképpen is "készül" aranyos pofikája, inkább elszomorodtunk.NewsNorthfoto

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.