Július 14-én kezdődik a vízilabda Európa-bajnokság a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Mivel hazánk a rendező és Benedek Tibor csapata tavaly vébégyőzelmet aratott, így nagy a nyomás a srácokon. Elkél a szurkolás!

Még nagyban a brazíliai focivébé lázában égünk, de máris itt egy újabb nagyszabású sportesemény: a hazai rendezésű vízilabda-Eb. Kontintensviadalt legutóbb 2001-ben szervezett Magyarország, akkor a Sydneyben olimpiai aranyérmes csapat az elődöntőben kikapott az olaszoktól, és végül bronzérmesként zárt. A hazai pálya mindenképp előnyt jelent majd, ugyanakkor ilyenkor a felhajtás és az elvárás miatt a teher is nagyobb a játékosokon – írja az Origo.  

Forrás: MTI/Kovács Tamás

Benedek Tibor fiaira már a csoportban is kemény ellenfelek várnak, sorrendben Spanyolország, Franciaország, Szerbia, Németország és Horvátország. A nőknél a mieink a görögökkel, a hollandokkal és a britekkel kerültek egy négyesbe, és Merész András csapatának önbizalmat adhat, hogy az Eb előtti utolsó felkészülési tornán a legjobb európaiként zárt, másodikként az Egyesült Államok mögött – írja az Origo, ahol a teljes csapatbeosztást is meglesheted. 

A magyar férfi válogatott minden nap 20.30-kor játszik, míg női csapatunk 17.30-kor száll vízbe – a csoportmeccsek után elvben már program szerint kell haladni, azaz a helyezésünktől függ, hogy maradunk-e a 20.30-as kezdésnél vagy előbb meccselünk. A részletes menetrendért KATT IDE!