Az orosz Youtube-sztárnak sikerült behatolnia a pályára, majd futkároznia egy sort a kamerák kereszttüzében. Mi mégsem láthattuk. Korábban kétszer is történt hasonló eset a brazíliai focivébén.

Nem zajlott minden olyan simán a vasárnap esti Németország-Argentína döntőn, mint ahogyan azt a képernyőn láthatták a nézők. Ez az alább látható férfi fogta magát, és félmeztelen felsőtesttel berohant a pálya közepére.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

Mint később kiderült, a rendbontó nem volt más, mint az orosz Vitalij Zdoroveckij, aki Youtube-videóival vált híressé. Az élő adástól remélt 15 perc hírnév végül elmaradt, a FIFA szabályai szerint ugyanis ilyen esetekben valami egészen mást kell közvetíteniük a pályáról. Hála néhány szemfüles drukkolónak mégis sikerült megőrizni Zdoroveckij alkalmatlankodását, akit végül a biztonsági őrök kapták el és hozták le a pályáról. Az esetről videó is készült, alább te is megnézheted:

Ahogy a Life.hu is beszémolt róla, korábban is előfordultak szurkolók a pályán a brazíliai focivébé alatt. Volt, hogy az USA-Belgium meccsen sétált be egy helyes pasi a gyepre, korábban pedig egy szakállas, félmeztelen ember zavarta meg a Németország-Ghána találkozót.