Füstölt a 3-as metró

Fotó: Hajdú D. András - Origo -
BKK Lehel tér tűz Nyugati tér 3-as metró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Andrássy úti lakóház kigyulladásán kívül egy másik tűzeset is történt kedden délután Budapesten. A lánglovagok.hu információ szerint tűz ütött a budapesti 3-as metró alagútjában a Nyugati tér és a Lehel tér között. 

A Nyugati téri megállóban várakozók egy nagy durranásra lettek figyelmesek, majd megérkezett a Lehel tér felől egy szerelvény, de már dőlt a füst az alagútból. A BKK Facebook oldalán így ír erről: "az M3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között pótlóbuszok közlekednek, műszaki ok miatt. Kérjük és köszönjük utasaink türelmét és megértését!"

Fotó: Hajdú D. András - Origo

A katasztrófavédelemnél az Origónak elmondták, hogy nem a metrószerelvény gyulladt ki, a vizsgálatok során a tűzoltók két darab, tenyérnyi méretű, égő olajfoltot, olajsarat találtak az alagútban, melyeket poroltóval semlegesítettek. Egyelőre tovább vizsgálják az alagút belsejét további tűzforrások után kutatva. Az alagutat ventilátorokkal kezdték el kiszellőztetni.

A műszaki probléma miatt áll a forgalom az Árpád híd és Deák tér megállók között, az utasokat negyven darab pótlóbusszal szállítják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.