Az Andrássy úti lakóház kigyulladásán kívül egy másik tűzeset is történt kedden délután Budapesten. A lánglovagok.hu információ szerint tűz ütött a budapesti 3-as metró alagútjában a Nyugati tér és a Lehel tér között. 

A Nyugati téri megállóban várakozók egy nagy durranásra lettek figyelmesek, majd megérkezett a Lehel tér felől egy szerelvény, de már dőlt a füst az alagútból. A BKK Facebook oldalán így ír erről: "az M3-as metró helyett a Deák Ferenc tér és az Árpád híd között pótlóbuszok közlekednek, műszaki ok miatt. Kérjük és köszönjük utasaink türelmét és megértését!"

Fotó: Hajdú D. András - Origo

 

A katasztrófavédelemnél az Origónak elmondták, hogy nem a metrószerelvény gyulladt ki, a vizsgálatok során a tűzoltók két darab, tenyérnyi méretű, égő olajfoltot, olajsarat találtak az alagútban, melyeket poroltóval semlegesítettek. Egyelőre tovább vizsgálják az alagút belsejét további tűzforrások után kutatva. Az alagutat ventilátorokkal kezdték el kiszellőztetni.

A műszaki probléma miatt áll a forgalom az Árpád híd és Deák tér megállók között, az utasokat negyven darab pótlóbusszal szállítják.