A kerékpáros kamerája rögzítette, ahogy a busz az orrával a járdára löki fel a biciklist, majd lassítás nélkül továbbhajt. Azt mondja, nem vette észre a férfit. A sofőr mostantól nem vezethet.

Mától nem vezethet az a buszsofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, és továbbhajtott. A kerékpátos eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, eltörte hét bordáját, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része. Öt napot töltött az intenzíven, aztán három hetet a kórházban. Legalább még egy hónap, mire képes lesz ismét dolgozni. A kerékpáros videóra vette az esetet – írja az index.hu. Íme:

A sofőr az eset után azt állította, nem vette észre a kerékpárost. Az utasok azonban látták, mi történt, és miután szóvá tették, a vezető a következő megállótól ment vissza a helyszínre.

A portál úgy tudja, a sofőrt csak azért mától tiltják el a volántól, mert az eset eddig csak egy sima kerékpáros-balesetként lett kezelve a BKV-nál. A videó nyilvánosságra kerülése után jöttek rá, hogy másról lehet szó. A cég munkáltatói eljárást indított a buszsofőr ellen.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban egy hasonló eset történt Nagy-Britanniában is. Akkor a vétkes egy autós volt.