A hétvégén Balatonfüreden választják meg a Balaton szépét. Az indulók kinézetre sokkal színesebb képet mutatnak, mint a Miss World Hungary egyenlányai, akik közül nem véletlenül nyert a legkülönlegesebb induló, Kulcsár Edina.

A Balatonon rendezett szépségversenynek nem feltétele, hogy balatoni születésű vagy balatoni lakos legyen az induló, így az ország minden tájáról érkeztek a szépségkirálynő-jelöltek. Szerintünk nagyon különlegesek az indulók, de természetesen megoszlanak a kommentelői vélemények.
„Olyan lányok vannak a legjobb 16 között, akiket az 50-100 között lehet elképzelni egy szépségversenyen. Azok a lányok, akiknek a top 16-ban lenne a helyük vagy inkább az első 3-ban pl. B. Katalin, pedig nincsenek bent. A zsűrit vagy inkább a 'döntő személyeket' szívesen meghívom egy szemészeti vizsgálatra" – írta egy régi Miss Balaton-támogató.

Szerinted milyenek a lányok? Mi a 16 döntős közül kiválasztottuk azt a négy lányt, akit esélyesnek tartunk a koronára. A Cintiák és Lilik harcában vajon ki lesz a nyertes?

Legismertebb Balaton szépei
A legismertebb Balaton szépei:
2000 - Magony Szilvia műsorvezető
2003 - Sándor Orsi, a Sportklub műsorvezetője
2005 - Gombosi Adrienn, ma Edvin Marton felesége
2006 - Zimány Linda, aki nyolcadik versenyét nyerte
Polgár Krisztina 2003-ban és 2005-ben is második helyezést ért el