Már javában zajlik a balatonfüredi felkészítő tábor, ahol a Miss Balaton 16 versenyzője teljes gőzzel készül a szombati döntőre. A szigorú napirendbe egy rövid kirándulás is belefért a Siófoki Állatvédő Alapítványhoz, ahol a lányok megmutathatták, hogyan viszonyulnak a gazdátlan, szeretetre szoruló állatokhoz.

Nemcsak a döntősök, hanem a 2006-os Miss Balaton, Zimány Linda is ellátogatott az állatvédőkhöz.  A modell szerint a kulcs a szeretet és a felelős állattartás, ezzel magyarázza azt is, hogy első kutyája 17 évig volt mellette. 

Forrás: Redlemon

„Bonnie-t 10 éves koromban kaptam, attól kezdve pedig, egészen egy évvel ezelőttig, elválaszthatatlanok voltunk. Aki háziállatot akar tartani, elsősorban felelősséget kell tanulni. Nem értem azokat az embereket, akik egyszer csak megunják a kutyájukat, és kiteszik az utcára. Látva azt a rengeteg állatot, amelyeket az alapítvány gondoz, úgy vélem, a Miss Balaton támogatása nem is kerülhetne jobb helyre" – mondta el Linda, aki elhatározta, ha  egyszer megállapodik és családot alapít, biztosan örökbe fogad egy kutyát.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány és a másik támogatott, MINYATA Egyesület ugyanis a döntőn veheti majd át a jelentkezési díjakból befolyt, majd a szervezők által megduplázott adományt.
Az összegyűlt pénzt a gondozásunkban lévő kutyák oltásaira és chipezésére szeretnénk költeni. Évente közel 500 kutya kerül be hozzánk és innen gazdához. A támogatás az ebek egy évi oltását tudja finanszírozni. Ezenkívül egy olyan fedett helyet szeretnénk kialakítani, ahol a környékbeli fiataloknak állatvédelmi oktatást tudunk tartani" - mondta a Siófoki Állatvédő Alapítvány kuratóriumának elnöke, Vörös Zsuzsa.

Balatonon csak ők fogadnak be kutyákat
A múlt szombaton pont ehhez az alapítványhoz fordult segítségért kollégánk, aki Széplak-felsőn egy kóbor kutyát fogott be. Az alapítvány munkatársa azonnal a segítségére sietett és a gondozásukba vette volna a kutyust. Szerencsére meglett a gazdája, de nagyon sok "nyaraló" kutya szökik meg a bérelt ingatlanokból és kóborol kétségbeesetten az utcákon. Az egész dél-balatoni régióban ez az egyetlen hely, ahol befogadják a kóbor kutyákat. Csak Zalaegerszegen és Kaposvárott található még állatvédő szervezet.