Augusztus 11-én, helyi idő szerint 12 órakor holtan találták Robin Williamst kaliforniai lakásában. A 63 éves színész az eddigi információk szerint önkezével vetett véget életének, halálát fulladás okozta. A tragédia híre az egész világot megrendítette.

5 kedvenc filmünk Robin Williamstől, amelyekért sosem feledjük őt! Olvasd el cikkünket IDE kattintva!

Mestersége volt a nevettetés és a szórakoztatás, személyes démonai ennek ellenére végigkísérték Robin Williams sikereit: alkohol- és drogproblémáiból soha nem csinált titkot, visszaeséseiről és elvonókúráiról többször is írt a sajtó. Íme, néhány, eddig talán ismeretlen tény a szórakoztatózseni életéről. 

1. Középiskolai osztálytársaitól Robin Williams kapta meg annak a diáknak a címét, akiről a legkevésbé gondolták volna, hogy valaha is bármiben sikeres lesz. Végül a színész nevetett utoljára – úgy, hogy az egész világot megnevettette.

Forrás: AFP/Jason Merritt

2. Aladdin nincs Dzsini nélkül, Dzsini pedig nincs Robin Williams nélkül – a mese gyors beszédű, furfangos figurájának a sztár kölcsönözte a hangját.

3. 1997-ben az Entertainment Weekly őt választotta meg minden idők legviccesebb emberének.

4. Imádott kerékpározni, amelynek egy életre szóló barátságot is köszönhetett: Lance Armstrong, a Tour de France hétszeres győztese nemcsak együtt edzett a színésszel, hanem igaz barátjának is tartotta.

5. Túlsúlyos és magányos kisgyerekként naponta érték támadások társai részéről. Elmondása szerint először önmaga szórakoztatására próbálkozott a különféle hangszínek elsajátításával – később örömmel tapasztalta, mások is legalább annyira értékelik játékát, mint ő.

Robin Williams és harmadik felesége, Susan SchneiderForrás: AFP/Theo Wargo

6. 2009-ben túlélt egy nyitott szívműtétet. A három és fél óráig tartó beavatkozás során egy aortabillentyűjét cserélték.

7. Steven Spielberg kérésére Robin Williams próbálta vicceivel oldani a nyomasztó hangulatot a Schindler listája című film forgatása alatt.

+ 1: A Jó reggelt, Vietnám! című filmben a nemrég elhunyt Bajor Imre kölcsönözte neki a hangját.