Egy kislány hirtelen rosszulléte miatt tört ki a pánik a repülőgépen. A pilóta Ebola-járványt sejtett, ezért átvizsgálták a gépet és az utasok csak az óvintézkedések után távozhattak.

A British Airways Londonból Aberdeenbe tartó járatán egy tízéves kislány igencsak heves tüneteket produkált, a pilóta azonnal cselekedett és röptében értesítette a skóciai hatóságokat, akik teljes védőfelszerelésben lepték el a leszállás után a kifutópálya betonjára száműzött gépet – írja a Blikk.

Az Ebola-járványról a Life.hu cikkjéből tudhatsz meg többet. A vírus hatásos ellenszere a szappan, a fehérítőszer, a napfény vagy a szárítás. A vírust tartalmazó váladékkal szennyezett ruhák gépi mosása megöli a kórokozót. Az Ebola-vírus csak rövid ideig életképes közvetlen napsugárzásnak kitett vagy kiszáradt felületeken.
IllusztrációForrás: AFP

A légmentesen szigetelt, úgynevezett HazMat ruhákba öltözött egészségügyi szakemberek szabályosan megszállták a repülőt, a kislányt védőfólia alatt szállították kórházba, majd csipesszel szőrtelenítve a fedélzetet mindent átvizsgáltak Ebola-vírus után kutatva. A karanténba kényszerített utasok két órán át vártak az ítéletre, amely végül kedvező volt: a gépen nem találták a halálos vírus nyomát, így ők maguk is kiszállhattak, miután a védőruhások elhagyták a terepet.