Európa egyik legkülönlegesebb futóversenyének adott helyet szombaton a repülőtér futópályája: a Runway Run nevű versenyre több országból, még Amerikából is érkeztek a média képviselői. 600 futó népesítette be a betoncsíkot.

Ott, ahol máskor Boeing 747-es repülőgépek landolnak vagy várnak a felszállási engedélyre, most a futók kaptak rajtengedélyt: az extrém helyszínen kétfős csapatok és egyéni versenyzők teljesítették a 12 kilométeres távot - például a Rádio Montecarlóból érkező számos híresség, a Nike Futóklub tagjai és a légiközlekedési iparág vezetői. Az adományokat a szervezők jótékonysági célra ajánlották fel, egyebek mellett a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat számára.

Nem a teljesítményével, hanem különös öltözékével tűnt ki a tömegből Berki Krisztián, akinel lila gatyája csak úgy virított, ráadásul ez alá egy színben passzoló, lila futónadrágot is húzott.

Forrás:Polesz Ábel

A TV2 Édes Életének sztárja a tikkasztó hőségben kissé túlöltözve, de trendi szerelésben vágott neki a 6 kilométeres távnak - ezúttal imádott Pamelája nélkül. "Sajnos Pamela nem tud és nem is szeret futni, itt most egy társammal indulok el váltóban. Ez a táv nem túl megerőltető számomra, mivel rendszeresen sportolok" - osztotta meg velünk a TV2 sztárja.

Nem ő volt az egyetlen ismert ember, aki a repülőtér futópályáján koptatta a speciális aszfaltot. A DIGI Sport műsorvezetői, az élete legjobb idejét futó Marenec Fruzsina és Claudia Dedei Aryee, azaz Tücsi is ott voltak. De futott még többek között Epres Panni modell, a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozó, Kammerer Zoltán, aki nagyfiával Gergővel érkezett. Ott volt Szikszai Johanna modell és Gergely István olimpiai bajnok vízilabdázó a feleségével. Nem hiányozhatott a sport nagyasszonya, Rubint Réka sem, igaz, ő nem szokott versenyeken indulni.

/1409/Rep_l20149614472

"Fantasztikus volt, egészen új érzés, ugyanis nem szoktam versenyen indulni. Nem a 12 kilométeres távot futottam le, mert innen több száz kilométerre, Szlovákiába sietek, hogy fél 4-re elvigyem oda is a mozgás örömét" - mondta Rubint Réka. "Mindenki a futás szeretete miatt van itt ma. Fantasztikus érzés, amikor az energiák összeadódnak. Mindenki képes futni. Aki egyszer elkezdi, nem tudja majd abbahagyni. Csak javasolni tudom, hogy mindenki próbálja ki! A szabadban futásnak pont az a különlegessége, hogy bekerülök egy energia-körforgásba, ami az egész napomat meghatározza. Ilyenkor születnek a legjobb ötleteim. Most, futás közben a jövő heti eseményeket raktam össze: szerdán megérkezik hozzánk Andre Agassi, aki szerdán este az én csirkepörköltömet fogja megkóstolni az otthonunkban" - mondta lelkesen Réka, majd elrobogott. Igaz, rossz buszra szállt fel, ami nem a kijárathoz, hanem a futópálya közepén álló repülőgéphez vitte. Reméljük, később kijutott!

Ada is bevállalta a 6 kilométert, vele a futás előtt beszélgettünk.

Forrás: Polesz Ábel

"Életemben nem futottam még le 6 kilométert, a maximális táv, amit megtettem, az két nappal ezelőtt három és fél kilométer volt. A múlt héten három nap alatt teljesítettem azt a távot, amit itt most rövid időn belül kellene megtennem. Tegnap direkt pihenőnapot tartottam, nehogy mára mozdulni se tudjak, most meg nekivágok hat kilométernek! Világéletemben hadilábon álltam a futással, de úgy gondoltam, ha személyi edzőnek tanulok, akkor illene futnom. Kértem, hogy a harmadik kilométer környékére állítsanak fel egy mentőautót, ha bármi gáz van, legyen kéznél segítség. Ha nem bírom ki, akkor majd gyalogolok" - nevetett Ada, a Reflektor magazin műsorvezetője, aki végül a saját lábán érkezett célba.