Kiszivárgott ötmillió Gmail-postafiók jelszava

Forrás: AFP -
postafiók adatvédelem Gmail internet jelszó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közel ötmillió gmailes felhasználónevet és jelszót tettek közzé  az orosz Bitcoin-fórumon - írja a szintén orosz CNews nyomán a hvg.hu. 

Amíg a CNews azt állítja, hogy a listán szereplő felhasználónevek és jelszavak több mint 60 százaléka még mindig érvényes és működő e-mail fiókokhoz kapcsolódik. A Daily Dot pedig arról ír, hogy a Google képviselői szerint a legtöbb listázott adat régi és talán már le is járt.

Forrás: AFP

A Daily Dot szerint ennek ellenére érdemes lehet jelszót cserélni, de aki akarja, az isleaked.com oldalon csekkolhatja is, hogy a saját e-mail címe is szerepel-e a most kiszivárgott listán. Az oldalon a nagy forgalom miatt többször is próbálkozni kell. A biztonságuk miatt aggódók az isleaked.com-on úgy is ellenőrizhetik az e-mail címüket, hogy három karaktert csillagra cserélnek benne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.