Harry herceg egy jelentős sporteseményre tartott, amikor egyik felvezető motorosa nagy sebességgel egy taxiba rohant. A trónörökös fiát szállító kocsi vezetője terrortámadástól tartva kimenekítette a herceget a balesetből - ez a protokoll váratlan incidensek esetén.

Majdnem tíz métert csúszott a földön tehetetlenül Harry herceg egyik motoros rendőre, miután a konvojuk élén haladva frontálisan ütközött egy taxival. Vilmos öccse éppen az Invictus­Gamesre, vagyis a hadirokkantak speciális olimpiájára tartott, amikor a baleset történt. Szemtanúk szerint Harryék karavánja borzasztó gyorsan hajtott, lehet, hogy ez okozta a balesetet.

Forrás: AFP

"Óriási sebességgel hajtottak el mellettem, amikor a baleset történt. Mindenhol roncsok voltak, a Toyota totálkárosra tört. Láttam a földön fekvő motorost, kicsit arrább pedig Harry herceget is, ahogy a kezébe temeti az arcát a terepjárójában. Nyilvánvalóan biztonsági okokból nem mehetett oda segíteni, pedig látszott, hogy a történtek hatása alatt van - idézi a Daily Mail az egyik szemtanút.

A képeket itt nézheted meg!

Közleményben jelentették be, Harry herceg sérülések nélkül megúszta az incidenst.