Bajor Imre imádott étterme, amelyre az augusztus elején elhunyt színész mindenét ráköltötte, hamarosan teljesen megújulva megnyitja kapuit. A Life.hu a Dob utcai étteremben járt, ahol már folynak a felújítási munkálatok.

Bekukkantottunk az egykori Kicsihuszárba, ahol már festik a falakat és modern dizájnra cserélték az egykor klasszikus stílusú berendezést. A munkálatokat még nem fejezték be, még kell egy kicsi a végéhez. A falakat fehérre festették, bútorok egyelőre nincsenek, de a fények kialakításából és a fénytestekből, lámpabúrákból ítélve modern, letisztult dizájn várja majd a vendégeket.

A Kicsihuszár bejárata átalakítás előtt és mostFotó: Life.hu

Bajor 2008-ban vette meg a 216 négyzetméteres alagsori helyiségben található éttermet, amelyben létrehozta élete álmát, a Kicsihuszárt. Hiába volt a színész minden álma, hogy vendéglátósként folytatja az életét, az étterem nem indult be. Társa kiszállt, így egyedül vitte tovább az elsősorban színészek és a művészvilág törzshelyének szánt vendéglátóhelyet, ami végül egy év működés után becsődölt. A színész az összes vállalkozására költött pénzét elbukta, csak a hitele maradt. Barátai szerint a felgyülemlett problémák okozták azt a belső feszültséget, amibe végül belebetegedett és agydaganat alakult ki a testében, ami a halálához vezetett.

Fotó: Life.hu

A csőd után egy ideig 119 millió forintért hirdették az éttermet, amire sokáig nem akadt vevő, majd megindult a felszámolás. A cég vagyonelemeit a felszámoló cég nyílt pályázaton hirdette meg. Utoljára már csak 20 milliót kért a felszámoló az ingatlanért és kétmilliót a berendezési tárgyakért, és akadt vevő is. Az éttermet két, ugyanazzal a tulajdonossal rendelkező kft. (Gastromogulok Kft. és Kertész-Dob 56 Kft.) üzemelteti majd, amelyből a második a helyiség tulajdonosa. A nyilvános céginfo szerint mindkét cég 500.000 forint alaptőkével alakult, az egyik tavaly év végén, a másik az év elején.
„Remélhetően egy hónap múlva nyitunk. Egy lecsupaszított, üres üzletet vettünk át, a Kicsihuszárból nem maradt meg a semmi. A berendezés maradványait az idő megette. Sajnálom, hogy erre ráment valakinek az élete" – mondta a Life.hu-nak az új üzemeltető, Giczi Andor.

A fővárosban itt fordult már meg az új tulajdonos!

Olimpia étterem

Spazio Caffe ManueL 2011 novembertől 2012 júlusáig

Egykettő Borbisztró és Fröccsliget 2012 októberétől 2013 júniusig

Fausto's Étteremben 2013 szeptember 30-ig